SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Artistisk gymnastik i Sollentunagymnasterna
Sollentunagymnasterna Artistisk Gymnastik - Vi har 35 gymnaster födda 1996-2011 som tränar och tävlar i Svenska stegserierna och i Pokalserierna.

Vi har sex AG-grupper i föreningen.

AG 1 - tränar flickor 7-9år 2ggr/vecka och tävlar Steg 1-2.
AG 2 - tränar flickor och pojkar 10-12år 3ggr/vecka och tävlar Steg 3-4.
AG 3 och AG 4 tränar lite mer intensivt.

AG J - Från 13år tränar 3-4ggr/vecka, mixad grupp
AG T- Från 16år tränar 2 ggr/vecka för att det är roligt och fokus ligger på träningsmomentet mer än tävlingsmomentet.

Vilken grupp inom AG som gymnasterna tillhör beror på hur mycket de vill träna, hur de utvecklas och ålder. Det är gruppansvariga i samråd med varandra som bestämmer i vilken grupp en gymnast erbjuds plats.

LITE HISTORIK
Tävlingsgymnastik har funnits med på det olympiska programmet sedan de första spelen i modern tid, i Aten 1896. Då var det endast herrar som tävlade. Sedan slutet av 1940-talet förekommer kvinnlig tävlingsgymnastik på det olympiska programmet.

På herrsidan finns sex olika grenar. Fristående och hopp anses vara spänstgrenar, bygelhäst och barr, stödgrenar, och ringar och räck, häng-grenar. Under OS-tävlingarna 1952 i Helsingfors skapades den moderna kvinnliga tävlingsgymnastiken med fyra olika grenar: hopp, barr, bom och fristående.

HÄR TRÄNAR VI

Satelliten, hitta hit
Trollholmen, hitta hit