SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
S O L L E N T U N A G Y M N A S T E R N A
Kvinnlig AG
Sollentunagymnasterna AG
Välkommen till Sollentunagymnasternas AG-sektion
Artistisk gymnastik har funnits med på det olympiska programmet sedan de första spelen i modern tid, i Aten 1896. Då var det endast herrar som tävlade. Sedan slutet av 1940-talet förekommer kvinnlig artistisk gymnastik på det olympiska programmet.

På herrsidan finns sex olika grenar. Fristående och hopp anses vara spänstgrenar, bygelhäst och barr, stödgrenar, och ringar och räck, häng-grenar. Under OS-tävlingarna 1952 i Helsingfors skapades den moderna kvinnliga artistiska gymnastiken med fyra olika grenar: hopp, barr, bom och fristående.


Vill du läsa mer om artistisk gymnastik, gå in här:
 Svenska gymnastikförbundet


Ett bra avslut på tävlingsåret för AG1
2020-01-02 13:00
Från vänster: Lina (tränare), Emilia, Saga, Emelie, Märtha, My och Vadim (tränare)
I årets sista tävling, STG Cupen i Åkeshovshallen presterade AG1-tjejerna på topp och visade på bra fokus, positiv inställning och tävlingsnerver av stål. Saga, Emelie, My och Märtha tävlade på steg 4:a och Emilia gjorde sin första tävling på steg 1.


Det var en fartfylld och spännande dag med 170 deltagande gymnaster. Efter en tuff förmiddag med hård konkurrens kom Emelie på första plats och tog därmed hem guldet och Saga kom på en 3.e plats. Ett stort grattis till alla fem tjejer som verkligen går från klarhet till klarhet.
Väl kämpat!

Grattis AG1 till fina framsteg i Novembercupen
2019-11-13 11:00
Från vänster: Saga Fjalestad, Märtha Lindberg, My Lille och Emelie Hedlund
Första tävlingen för terminen för tjejerna och även första tävlingen på steg 4:a, och vilken tävling det blev. Alla fyra tjejer presterade över förväntan och visade verkligen att det lönar sig att kämpa och aldrig ge upp både på träning och tävling. Sollentunagymnasterna fick med sig både guld och silver då Emelie Hedlund kom på första plats och Saga Fjalestad kom på andra plats.


Grattis tjejer och ett stort tack till ledarna Vadim, Lina och Simon som varje vecka kämpar med att utveckla hela AG1 gruppen. Tack även till Lena som var med och coachade tjejerna under tävlingen.
Mästerskapshelgen i Manlig artistisk gymnastik
2019-06-25 14:50
Magnus Göransson, Jonas Sandefeldt, Jonas Ullman, Isaac Giertta och Gunnar Ravelius(tränare)

Sollentunagymnasterna veteranlag har tävlat på Mästerskapshelgen i Manlig artistisk gymnastik och skörda framgångar

 

Magnus Göransson på pallen med en fin tredjeplats. Övriga herrar placerade sig i följande ordning, Jonas Sandefeldt 4:a, Isaac Giertta 5:a och Jonas Ullman 7:a.


Alla fyra gymnasterna har gjort en gedigen satsning inför årets veteran-SM. Det stående inslaget i träningen har varit den gemensamma träning på torsdagar då alla kommit till Satelliten för att hitta tillbaka till formen från ungdomsåren eller lära sig nya övningar tillsammans. Träningarna görs tillsammans med yngre gymnaster som väntar på sina möjligheter att ställa upp i veteran-SM. Nya förmågor välkomnas gärna för att påbörja en resa mot starkare, smidigare, våghalsigare och snyggar versioner av sig själva.


I början av hösten var humören på topp och alla övningar skulle enkelt klaras av under det följande årets träning. Nya mål sattes upp och övningar påbörjades för att enkelt klara av allt som skulle utföras på tävlingen. När tiden gick och julen närmade sig insåg alla till sin förvåning att tiden går fort när man har roligt och att det skulle blir svårt att klara alla nya övningar innan tävlingen i slutet av maj. Med förnyad träningslusta efter ett juluppehåll tog de äldre i gruppen, påhejade av de yngre förmågorna, nya tag för att börja sätta ihop fullständiga serier i de tänka redskapen. När så endast lite över en och halv månad återstod innan tävlingen, började nerverna kännas av och träningen blev mer fokuserad på att klara de tänkta serierna.


Till slut kom då den efterlängtade tävlingsdagen och ett helt års träning skulle visas upp i sin prakt inför nära och kära och övrig publik i Åkeshovshallen den 1 juni. Det var fyra nervösa och målinriktade män som vandrade in till uppvärmningen i nya tävlingsdräkter. Flera av de tävlande hade inte tävlat sedan ungdomsåren.

När tävling drog i gång med den Olympiska ordningen, fristående, bygel, ringar, hopp, barr och slutligen räck gick nervositeten över i målmedvetenhet och lycka. För alla fyra gick det över förväntan och det var en mycket bra tävling. Som en mamma till de tävlande sa ”Ni var alla så glada för varandra!” så stöttade alla tävlande varandra.

 

Nu börjar nya ta mot nästa års veteran-SM efter välbehövlig vila för slitna gubbkroppar.

 

2019-06-03 11:12

Fantastiska resultat i Juni Cupen för AG1


I helgen tävlade AG1 i Juni Cupen och vilket bra avslut det blev på säsongen. Alla tjejer presterade på topp i steg 3 och laget fick en silver samt en bronsmedalj med sig hem.


Emelie Hedlund (längst till vänster på bilden) kom på en andra plats och Saga Fjalestad

(i mitten sittandes) kom på en tredje plats.


Ett stort grattis till alla tjejer för en fin tävling. Ett stort tack till Lena och Oskar som coachade och peppade tjejerna till fina resultat och tack även till Lina som dömde i tävlingen under dagen.


På bilden

Naomi Mac-Kwashie (längst bak)

Emelie Hedlund (till vänster)

Saga Fjalestad (i mitten)

Märtha Lindberg (längst till höger)
Kommande tävlingar
Lör 18/12 08:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sollentunagymnasterna, 09/11 16:15 
Sollentunagymnasterna, 05/10 13:00 
Sollentunagymnasterna, 22/09 11:00