SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppsektionen
Föreningen har en stor truppsektion med både flick- och pojklag.

I truppgymnastiken tävlar man tillsammans i ett lag på grenarna fristående, tumbling och trampett.

Det ställs högre krav på närvaro i en truppgrupp än i en träningsgrupp.
Under första året ligger mycket fokus på grundträning och rörelsemönster för att man sedan ska kunna börja tävla på regions, riks och SM-nivå.

Inom Sollentunagymnasterna startar vi varje höst en ny förberedande trupp (FT) för flickor.. Vi startar upp FT-grupper för pojkar allt eftersom. 


Våra trupper i Övre truppsektionen är indelade i ungdom 10-13år, junior 13-16år och senior över 16år. Men även efter intensitet; bastrupp (T) 2 gånger/vecka, avanceradtrupp (AT) 3 gånger/vecka och elittrupp (ET) 4 gånger/vecka. 


Läs mer om våra olika grupper HÄR

Prova på tävlingsgymnastik HT20
2020-06-02 15:03

Vi välkomnar er till en ”prova-på-träning” för flickor som är intresserade av att börja med tävlingsgymnastik. Sollentunagymnasterna startar en ny förberedandetrupp, FT1, för flickor födda 2013-2014.


När & Vart:

Söndagen den 23 augusti i Arena Satellitens B-hall

Allfarvägen 4, 191 48 Sollentuna


Tider söndag:

  • 10.00–11.30 flickor födda 2014

  • 13.00–14.30 flickor födda 2013


Det är viktigt att ni anmäler er till träningen i förväg senast den 10/8 för att vi ska kunna förbereda träningen och ta hand om alla barn på bästa sätt.

Vi har inte möjlighet att ta in efteranmälningar eller gymnaster som ej anmält sig!


Om prova på träningen:

Träningen är 1,5 timme lång och kommer bestå av en redskapsbana där barnen får prova på enklare övningar som testar deras motoriska färdighet, mod, styrka och vilja att utöva gymnastik.
Ingen förkunskap av gymnastik krävs. 


Ha på sig:

Gymnastikdräkt, shorts/tights, linne/t-shirt. Barfota och väl uppsatt hår, inga smycken eller band runt handleder.


Besked:

Efter denna prova på dag kommer alla få besked via mail. De gymnaster som inte får en plats i en tävlingsgrupp kommer att få behålla sin plats i träningsgrupp, anmäl till träningsgrupp i första hand, de gymnaster som blir erbjudna en plats i tävlingsgrupp kommer flyttas dit automatiskt. 


FT1 träningstider:

Torsdagar: 17.00-18.30 Häggviksskolan

Söndagar: 09.00-10.30 Häggviksskolan


Skillnad mellan tävlingsgymnastik och träningsgymnastik:

  • Högre krav på närvaro 

  • Förväntningar att delta på läger, tävlingar och extraträningar

  • Mer träningstimmar 2 ggr/vecka första två åren

  • Träningsmängden ökar sedan successivt till 3ggr/vecka i 10 års åldern

  • Mer noggrann grundträning, större utmaningar & ett högre tempo


Sollentunagymnasterna har inställningen att alla ska få träna och utvecklas på den nivå de befinner sig. I våra förberedande tävlingsgrupper går utvecklingen i snabbare takt men det viktigaste är fortfarande säker och glädjefylld träning. När man börjar träna i så låg ålder som 6-7 år är det mest väsentliga att ha roligt och tränarna låter gymnasterna prova olika redskap och utmana sig själva.


För mer information om föreningen och våra grupper besök: www.sollentunagymnasterna.se


Välkomna!


Intagning Truppgymnastik
2018-08-14 14:49
Intagning truppgymnastik VT19

För flickor födda 2011-2013 kommer vi inte ha möjlighet att fylla på in i truppen under VT19, utan det kommer att ske inför HT19. Preliminärt kommer vi att ha ett prova-på tävlingsgymnastik tillfälle sista helgen innan skolan startar i augusti, separat inbjudan kommer till sommaren. 

För er födda 2006-2010 kommer vi istället att erbjuda x-träning för de som är motiverade och är anmälda i en träningsgrupp. Överflyttar från träningsgrupper till tävlingsgrupp sker i mån av plats och att vi ser en hög närvaro och träningsintensitet under träningarna. En sparat förfrågan om x-träning skickas ut till alla som anmält sig till vårens grupper.


För er födda 2005 och äldre som har intresse att börja med truppgymnastik hör ni av er på mail till Amanda, trupp@sollentunagymnasterna.se, med namn, ålder och tidigare erfarenheter av truppgymnastik. 

SG minitrupp
2016-03-30 11:33

Helgen 19-20 mars gick SGs årliga minitrupp tävling av stapeln. Det var 3:e året nu och vi hade rekord många deltagande gymnaster. 
Alla truppgrupper, pojkar och flickor med barn födda mellan 09 och 04 ställde upp med hela 13 tävlande lag. Målet med tävlingen är att både ledare och gymnaster får öva sig på att vara på tävling, samtidigt som man umgås med klubbkompisarna. Det var en mycket glädjefylld tillställning där alla gick hem med medaljer hängande runt halsarna. 
Tack till alla deltagare i lördags, gymnaster, ledare och föräldrar. Vi ses igen nästa år!
Rapport från Juniorcupen och Svenska cupen 2015
2015-05-12 20:27

Helgen den 2-3/5 deltog Sollentunagymnasterna för första gången i mångkamp på seniornivå. Juniorcupen och Svenska cupen gick av stapeln i Stockholm och Sollentuna hade ett lag med i grencuperna på juniornivå och ett lag med i mångkampen på seniornivå. Förra året hade Sollentuna med ett lag i endast fristående på Svenska cupen så det här var första gången vi tävlade i alla tre redskap på seniornivå, mot de bästa lagen i Sverige.


Under lördagen tävlade juniorerna i tumbling och trampett och seniorerna befann sig på läktaren och hejade större delen av dagen. Efter prisutdelningen i juniorcupen väntade förträning i fristående för seniorerna. Då dansade vi igenom friståendet en gång på mattvåder och gick igenom saker som var lite oklara. Vi fick även öva på de svårigheter vi tyckte var svårast.


Efter att ha sovit en natt hemma samlades vi igen klockan 8 på söndagen. Vi började med lugn uppvärmning så att vi fick komma igång och fortsatte med en del styrka och dans för att vi skulle bli ordentligt varma, men också glada av dansen. Vi förtränade först på tumbling. Vi försökte vara lugna och köra igenom de varv vi skulle utan stress. Överlag gick det väldigt bra och vi hann ställa ned våra varv, även om några kanske hade önskat sig ett par försök till. Efter en kort vila fortsatte vi med förträning på trampett. Även där hann vi med vad vi skulle utan någon större stress.


Innan defileringen samlades vi för att gå igenom vilka som skulle köra vilka varv på tumbling och för att visualisera. Vi lyssnade på tävlingsmusiken och tänkte igenom våra varv i huvudet. Defileringen gick snabbt och efter det fick vi vara snabba att ta av oss overallerna. Vi hade startnummer två och hade tumbling som första redskap. Tävlingen på tumbling gick riktigt bra, vi hade inga fall och endast ett par små pass.


Mellan redskapen samlades vi i omklädningsrummet för att gå igenom och visualisera nästa redskap som var trampett. Ute på golvet kände vi oss lugna. Vi var säkra på de varv vi skulle köra. Trampetten gick också bra, men inte riktigt lika bra som tumblingen. Vi hade även här en liten pass, men också ett fall och tyvärr gjorde den tjej som föll illa sig en del. Det var ingen större fara men vi var lite oroliga, och det bestämdes att hon inte skulle vara med och dansa fristående som var vår sista gren.


Innan friståendet samlades vi och gick igenom en del små ändringar vi var tvungna att göra nu när vi skulle vara en person mindre än planerat. En del var lite nervösa inför svårigheterna, men mest var vi taggade att få visa upp friståendet och ha roligt. Det visade sig att även friståendet gick riktigt bra. Vi fick de allra flesta svårigheterna godkända, fler än vad vi hade räknat med, vilket ledde till att vi hade en av de högsta svårighetspoängen i fristående.

Efter att vi tävlat klart gick vi tillsammans och åt lunch innan vi kollade när herrarna och mixlagen tävlade. Sedan var det dags för prisutdelning där diplom och medaljer delades ut. Sollentunas lag slutade femma i mångkampen.


Vi är väldigt nöjda med vår insats och placering eftersom att det var vår första mångkampstävling på den här nivån. Det var också väldigt roligt att få tävla en så stor tävling med mycket stöd från publiken. Vi hade förberett oss bra inför tävlingen så vi var ganska lugna. Under tävlingen gjorde vi som vi brukar under tävlingsdagar; visualiserade tillsammans och peppade varandra och även det bidrog till vårt lugn.

Nu blickar vi framåt till i juli då vi ska tävla vårt, och även Sollentunagymnasternas, första mästerskap på seniornivå. Vi tävlar då i SM i Sundsvall. Förhoppningsvis är vi även då lugna och får ha lika roligt som den här helgen. 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sollentunagymnasterna, 30/03 13:51 
Sollentunagymnasterna, 05/03 19:10 
Sollentunagymnasterna, 04/03 18:00