SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
S O L L E N T U N A G Y M N A S T E R N A
Parkour

Välkommen till Parkourgrupperna!

 

Vad är Parkour/Freerunning?

Parkour är en fransk förkortning på ett uttryck som betyder konsten att röra sig. Parkour handlar om att ta sig genom alla olika sorters miljöer med endast kroppen som hjälpmedel och att förflytta sig från en punkt till en annan på ett så snabbt, effektivt och kontrollerat sätt som möjligt. Just därför brukar volter och annat som anses ineffektivt klassas som freerunning.

 

Vad är Tricking?
Tricking, även kallat Martial art tricks är en undergroundsport där man mixar element från kampsport, gymnastik, akrobatik och breakdance till en serie av rörelser. Varje utövare formar sin egen stil av flips, twists, kicks och combos och utrycker sig på ett kreativt och estetiskt sätt.Några regler att hålla på
- Vi kommer att vara i ständig rörelse under våra träningar, så se till att ha ätit ordentligt innan träning.
- Ha på dig kläder som är bekväma och lätta att röra sig i.
- Kom ihåg att ta med vattenflaska.
- Inga smycken.
- Vi tränar barfota, så inga gympaskor behövs.
- Föräldrar är härliga, men eftersom gruppens fokus minskar avsevärt i deras närvaro får föräldrar inte stanna kvar under träningen.

 

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sollentunagymnasterna, 14/03 16:00 
Sollentunagymnasterna, 07/02 14:15 
Sollentunagymnasterna, 27/01 08:00