SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
S O L L E N T U N A G Y M N A S T E R N A
Parkour

Välkommen till Parkourgrupperna!


Vad är Parkour/Freerunning?

Parkour är en fransk förkortning på ett uttryck som betyder konsten att röra sig. Parkour handlar om att ta sig genom alla olika sorters miljöer med endast kroppen som hjälpmedel och att förflytta sig från en punkt till en annan på ett så snabbt, effektivt och kontrollerat sätt som möjligt. Just därför brukar volter och annat som anses ineffektivt klassas som freerunning.


Vad är Tricking?
Tricking, även kallat Martial art tricks är en undergroundsport där man mixar element från kampsport, gymnastik, akrobatik och breakdance till en serie av rörelser. Varje utövare formar sin egen stil av flips, twists, kicks och combos och utrycker sig på ett kreativt och estetiskt sätt.Några regler att hålla på
- Vi kommer att vara i ständig rörelse under våra träningar, så se till att ha ätit ordentligt innan träning.
- Ha på dig kläder som är bekväma och lätta att röra sig i.
- Kom ihåg att ta med vattenflaska.
- Inga smycken.
- Vi tränar barfota, så inga gympaskor behövs.
- Föräldrar är härliga, men eftersom gruppens fokus minskar avsevärt i deras närvaro får föräldrar inte stanna kvar under träningen.


OPEN GYM PARKOUR - Lördag 4/6 kl. 16:30-19:30
2022-06-01 16:00

Ta med en kompis och delta på OPEN GYM:

Lördag 4 juni kl. 16:30-19:30

 

Open gym är ett tillfälle för egenträning som innebär träning under eget ansvar. Det finns tränare på plats som stöd men du lägger upp din egen träning.

 

För de som är nybörjare och vill prova-på sker ledarledd träning 16:30-18:00. Vi går igenom grunderna och ser till att du får utvecklas i din egen takt.

 

Var: B-hallen, Arena Satelliten
Ingång till sporthallarna från övre plan Bygdevägen 7

 

Kostnad: Gratis för medlemmar

50 kr för träning och försäkring för icke medlemmar, betalning via Swish på plats

 

För att vara försäkrad som icke medlem behöver du registrera dig:

Registrera för OPEN GYM >>

 

 

Återanmälan för våren
2021-12-08 08:00

Aviseringar
I dag 8/12 skickas ut aviseringar ut via mail med betalningsinformation. Alla som gått i en grupp denna termin ligger kvar i grupperna och har fram till 22/12 att svara på aviseringen, de som inte svarat lämnar sin plats till förfogande.

Gruppbyten
Det gå att göra gruppbyten via bokningssidan från 8/12. På bokningssidan visas alla grupper samt platsantal i varje grupp. Klicka på den gröna knappen "Logga in för att boka" och följ instruktionerna för att kunna göra en bokning.
BOKNINGSSIDAN >>>

När anmälan gjorts till ny grupp via bokningssidan kan du svara på den tidigare aviseringen - klicka på röd knapp “Jag ska inte vara med” så att platsen blir ledig för någon annan att boka.


Grupp fullbokad
När platserna i en grupp är slut går det att välja BEVAKA GRUPP – du får då ett mail när det finns ledig plats i gruppen.

Anmälan öppen via bokningssidan
Anmälan öppnar först för befintliga medlemmar 8/12.
Anmälan öppnar för alla 3 januari kl. 09.00

Alla grupper kommer synas på bokningssidan från 8/12. En grupp som ännu inte öppnat för anmälan syns som “ej öppen”. Det går för intresserade att läsa mer om gruppens träningstider, plats och när gruppen blir öppen för anmälan. När anmälan är öppen går det att läsa mer information om vad deltagande i gruppen innebär och därefter anmäla sig med lämplig betalningsmetod.

Missa inte Parkourlägret!
2021-10-18 09:30

Den 3-4 november anordnar Sollentunagymnasterna ett parkourläger i Arena Satelliten. Målet är att ha roligt, utvecklas och skapa ett fortsatt intresse för parkour, tricking och freerunning.

 

Det är två lägerdagar kl. 09.00-15.00 i Arena Satelliten. 

Lunch ingår ej, medtag matlåda!
Mellanmålsfrukt serveras i anslutning till hallen. Var noga med att anmäla om allergi av frukt i anmälningsformuläret. 

 

Plats:
Arena Satelliten, Allfarvägen 4. Vi kommer att träna i A-hallen och B-hallen. B-hallen är utrustad med specialredskap som gropar och trampolin. 

 

Kostnad: 639 kr

 

Anmälan:

GÖR EN ANMÄLAN >>

Det är en direktanmälan vilket gör att man kan anmäla sig så länge det finns platser kvar. Inga anmälningar via telefon eller mail!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen