Välkommen till Sollentunagymnasterna
"En ledande gymnastikförening som förenar bredd och elit med fokus på glädje och kvalitet"

KANSLIET
Sollentunagymnasterna
Allfarvägen 4
191 48 Sollentuna

Öppettider:
Torsdagar 15:30-18:30
Telefontid måndag-torsdag kl. 11.00-12.00.

e-post: kansli@sollentunagymnasterna.se
Telefon: 08-35 45 01 (se telefontid)
Inbjudan Kick-off för ledare
2015-09-01 18:00
Inbjudan till Kick-off 2015.pdf »

För alla ledare i Sollentunagymnasterna

NÄR: 13 september 2015 kl 15.30-18.30

VAR: Arena Satelliten, Ljusgården nedre plan (Allfarvägen 4)

HUR: Anmäl dej på länken HÄR senast onsdagen den 9 september.


Ta med dej ditt goda humör och ett öppet sinne J


Vi kommer att bjuda på lättare tilltugg under eftermiddagen.

 

I år har vi valt att fortsätta vår fokus på värdeorden ur olika perspektiv. Vi har även valt att lyfta fram vårat kanske viktigaste värdeord GLÄDJE och kommer att skratta en hel del tillsammans med en inbjuden konsult…

Läs gärna igenom dokumenten nedan så kommer vi att diskutera dem i grupper under träffen.


Gymnastperspektiv:

http://www.sportadmin.se/hemsida/docs/27/355/V%C3%A4rdeorden%20ut%20ett%20gymnastperspektiv.pdf

Ledarperspektiv:

http://www.sportadmin.se/hemsida/docs/27/355/V%C3%A4rdeorden%20ur%20ett%20ledarperspektiv.pdf

Föräldraperspektiv:

http://www.sportadmin.se/hemsida/docs/27/355/V%C3%A4rdeorden%20ut%20ett%20f%C3%B6r%C3%A4ldraperspektiv.pdf

 

Väl mött/Styrelsen


TRICKING SM 2015
2015-08-27 11:01
Den 29 augusti i Fryshuset, Stockholm, samlas 16 av Sveriges bästa trickare för att göra upp om titeln Sveriges Bästa Trickare!

Fem av de som gör upp är aktiva i Sollentunagymnasterna vi önskar Isak Fritz, Murre Acar, Måns Rudfeldt, Michael Nuñez och Dakota Williams stort LYCKA TILL!

När, var & hur:
Lördag 29 augusti
Kl 15:00, insläpp 14:30
Fryshuset, Stockholm
GRATIS INTRÄDE

Pressmeddelande


Läs även mer om eventet på Parkour- och tricking sektionens sida PKTR.se


Förändringar på kansliet
2015-08-25 17:14

TACK Elin
Efter en tids provboende i England har Elin nu bestämt sej för att flytta och därmed sagt upp sin tjänst hos oss på Sollentunagymnasterna. Under sina 4 år har hon varit med och utvecklat den fina breddsektion vi har idag. Elin har även haft hand om vårt lärlingsprogram, lägerverksamhet och diverse arrangemang. Vi kommer såklart att sakna dej Elin och vill med detta säga tack för dina värdefulla insatser och stort lycka till med dina nya utmaningar.


Tillsvidare sköts Elins uppgifter samt mailadress av oss på kansliet.


VÄLKOMMEN Marianne Bergström
Vi har beslutat att anställa en ekonomiansvarig. Föreningen växer och hanteringen av ekonomiuppgifter börjar ta mycket tid från kansliet. Marianne tillträdde i mitten av augusti och hon kommer att sköta all ekonomi dvs fakutraärenden, betalningar, och vidare även viss bokföring.  Ekonomitjänsten är på 50%. Ni kommer att nå Marianne på ekonomi@sollentunagymnasterna.se
Parkour HT15 - fåtal platser kvar
2015-08-25 12:15
Vi har ett fåtal platser kvar till höstens parkour och freerunning grupper.

Länkar till direktanmälan (i mån av plats) är öppna från strax innan terminsstart och fram till höstlov respektive sportlov de olika terminerna. Så snart vi får ett återbud till en grupp och därmed en ledig plats blir den omedelbart bokningsbar för någon annan. 

Parkour och Freerunning grupper HT15 - > GÖR ANMÄLAN

Höstterminen startar vecka 36
VÄLKOMMEN PÅ PROVTRÄNING!
2015-08-20 17:49


Sollentunagymnasterna startar ny tävlingsgrupp i truppgymnastik och fyller på i befintliga tävlingsgrupper. Vi vill därför välkomna till en ”prova-på-träning” för dig som är född 2008-2009 och intresserade av att börja med tävlingsgymnastik.

 

När: Lördagen den 29 augusti 09.00-10.30

Plats: Häggviksskolans gymnastiksal, Sollentunavägen 267E

(observera att om många anmäler sig, kommer vi behöva dela upp i två omgångar direkt efter varandra och då blir den senare tiden 10.30-12.00 samma dag och plats).

 

Träningen är 1,5 timme lång och kommer bestå av en redskapsbana där barnen får prova på enklare övningar som testar deras motoriska färdighet, mod, styrka och vilja att utöva gymnastik.

Det är viktigt att ni anmäler er till träningen i förväg (senast den 25/8) så att vi kan förbereda träningen på bästa sätt och bemöta alla barn på ett bra sätt.

ANMÄL DITT BARN HÄR

 

Barnen ska ha på sig kläder att röra sig obehindrat i, men inte säckiga kläder som kan fastna i redskap. Gymnastikdräkt, shorts/tights, linne/t-shirt fungerar bra. Barfota och väl uppsatt hår. Inga smycken eller band runt handleder.

 

Vi har begränsat antal platser i våra tävlingsgrupper och om det är många som är intresserade kommer vi erbjuda plats till de som har störst behov av att avancera både mentalt och fysiskt. De som inte får plats kommer behålla sin plats i kön eller i nuvarande grupp de går i.

 

 

 

 

Kort information om en förberedande truppgrupp:

Inom Sollentunagymnasterna startar vi varje höst en ny förberedande trupp för flickor och vart annat år för pojkar. Målet med dessa är att de ska förbereda gymnasterna för tävlande inom truppgymnastik på riksnivå.

 

Inom truppgymnastiken tävlar man tillsammans i ett lag på grenarna fristående, matta och hopp. Under första året ligger mycket fokus på grundträning och rörelsemönster för att man sedan ska kunna börja tävla på regionsnivå. När gymnasterna är 10-11 år och börjar tävla på riksnivå fortsätter gymnasterna till klubbens andra trupptävlings-grupper.

Det ställs högre krav på närvaro i en FT-grupp än en träningsgrupp. Under första terminen som FT-gymnast är det ett träningstillfälle i veckan (2h). Träningsmängden ökar sedan med ca 1h/år.

 

 

Kort information om en förberedande AG-grupp:

Artistisk Gymnastik innebär individuell gymnastik.
Inom manlig AG tävlar man i sex redskap; fristående, bygelhäst, ringar, hopp, barr och räck. 

Inom kvinnlig AG tävlar man i fyra grenar; Hopp, barr, bom och fristående. Man tränar för att tävla individuellt. Tävlar gör man inom ett obligatoriskt steg-program som Svenska Gymnastikförbundet har tagit fram. Det är mycket grundläggande och ska leda till att lättare klara svåra övningar när man blir äldre.

AG ställer generellt stora krav på gymnastens fysik och därmed successivt ökad träningsmängd. Redan från start inriktar man träningen på styrka, vighet, balans och koordination för att lägga grunden för säker gymnastik.

 

Sollentunagymnasterna har inställningen att alla ska få träna och utvecklas på den nivå de befinner sig. I våra förberedande tävlingsgrupper går utvecklingen i snabbare takt men det viktigaste är fortfarande säker och glädjefylld träning. Det mest väsentliga är att ha roligt och tränarna låter gymnasterna prova olika redskap och utmana sig själva.

 

Välkomna!

Nyheter från våra grupper
UAT, 31/08 13:48 
JET, 27/08 16:34 
TX0406, 26/08 21:44 
TX0406, 23/08 15:20 
UAT, 09/08 18:07