Välkommen till Sollentunagymnasterna
"En ledande gymnastikförening som förenar bredd och elit med fokus på glädje och kvalitet"

KANSLIET
Sollentunagymnasterna
Allfarvägen 4
191 48 Sollentuna

Öppettider:
Torsdagar 15:30-18:30
Telefontid måndag-torsdag kl. 11.00-12.00.

e-post: kansli@sollentunagymnasterna.se
Telefon: 08-35 45 01 (se telefontid)
Sommarläger Parkour
2015-05-21 09:47
Den 5-7 augusti anordnar Sollentunagymnasterna ett parkourläger för alla de som är födda 2005 och tidigare.

 

Målet är att ha roligt, utvecklas och skapa ett fortsatt intresse för parkour, tricking och freerunning.

 

Det är ett tre dagar långt dagläger kl. 10.00-16.00 i Arena Satelliten. Det går att anmäla sig till en eller flera dagar.

 

Lunch ingår (ta gärna med en frukt som mellanmål).

Plats:
Arena Satelliten, Allfarvägen 4. Vi kommer att träna i A-hallen och B-hallen. B-hallen är utrustad med specialredskap som gropar och trampolin. 

 

Kostnad:
300kr /dag


Anmälan:

GÖR EN ANMÄLAN
Anmälningar tas endast mot genom formuläret inga anmälningar via mail.


Följ instruktionerna och fyll i formuläret så noggrant som möjligt.

Detta är en direktanmälan vilket gör att man kan anmäla sig så länge det finns platser kvar.


Sista anmälan 30 juni!

 

Höstterminen 2015 - barn- & träningsgrupper
2015-05-12 20:20

Här kommer information om hur ni anmäler ert barn till höstterminen 2015.  Viktigt att ni läser igenom detta - då ni inte behåller er plats automatiskt till hösten, utan måste anmäla er till en grupp! (OBS! Gäller barn- och träningsgrupper)


De som redan har en plats i en av föreningens grupper har förtur till höstterminens platser. Man blir inte tilldelad en plats automatiskt utan måste aktivt anmäla sig.


16 juni klockan 16.00 släpps höstens platser för alla barn som idag redan har en plats i en grupp. (Ett mail med anmälningslänken kommer att skickas ut i förväg)


25 juni klockan 16.00 släpps platserna till de som har tecknat medlemskap 


2 juli läggs resterande platser upp på hemsidan


Inga platser släpps innan den 16 juni och efter den 25 juni kan vi inte garantera att ditt barn får plats i en grupp. Vi har ett begränsat antal platser i varje grupp och vi tillämpar först till kvarn principen. 


Åldersfördelning i våra grupper HT15

Barn födda 2012-2013: Barn & Vuxen-grupp

Barn födda 2010-2011: Barngrupp

Barn födda 2009 och tidigare: Träningsgrupp


Intresserad av parkour eller tävlingsgymnastik? Vi har i nuläget inga lediga platser. Teckna medlemskap och få information när/om det finns tillfälle att provträna. Som medlem får du även inbjudan till våra läger.


Vill du teckna medlemskap och få tillgång till anmälan till vår breddgymnastik den 25 juni? 

Läs mer och anmäl dig här


Vid frågor se om du kan hitta svar här: Vanliga frågor » 

Annars kontakta: idrottskonsulent@sollentunagymnasterna.se


300 barn på märkestagning!
2015-05-12 20:09

I helgen (10 maj) var det märkestagning i Arena Satelliten! Nästan 300 barn har fått visa upp sina serier i matta, hopp, räck och rörlighet och sedan stolt fått gå hem med sitt märke och diplom!


TACK alla gymnaster, ledare, domare, hjälpföräldrarna, publik, JET, Siv Ullman och Christine Stadling för en underbar dag!


HÄR kan du hitta fler bilder från märkestagningen!

Riksmästerskap i Artistisk gymnastik
2015-05-12 16:10
I helgen avgjordes riksmästerskapet i artistisk gymnastik för steg 5-6.
Sollentunagymnasterna hade två gymnaster som kvalificerat sig till finalen. Liv Houser (steg 5) och Jennifer Williams (steg 6).
Hela Sverige hade samlats för att göra upp om gulden. Sollentunagymnasterna hade en strålande dag. Liv Houser lyckades knipa guldet på steg 5.
Jennifer Williams kom på en fin 5:e plats.
Tjejerna representerade tillsammans med 4 stycken andra gymnaster region öst. Region öst vann också lag guldet.
Stort grattis Tjejer! 
Rapport från Juniorcupen och Svenska cupen
2015-05-12 13:50

Helgen den 2-3/5 deltog Sollentunagymnasterna för första gången i mångkamp på seniornivå. Juniorcupen och Svenska cupen gick av stapeln i Stockholm och Sollentuna hade ett lag med i grencuperna på juniornivå och ett lag med i mångkampen på seniornivå. Förra året hade Sollentuna med ett lag i endast fristående på Svenska cupen så det här var första gången vi tävlade i alla tre redskap på seniornivå, mot de bästa lagen i Sverige.


Under lördagen tävlade juniorerna i tumbling och trampett och seniorerna befann sig på läktaren och hejade större delen av dagen. Efter prisutdelningen i juniorcupen väntade förträning i fristående för seniorerna. Då dansade vi igenom friståendet en gång på mattvåder och gick igenom saker som var lite oklara. Vi fick även öva på de svårigheter vi tyckte var svårast.


Efter att ha sovit en natt hemma samlades vi igen klockan 8 på söndagen. Vi började med lugn uppvärmning så att vi fick komma igång och fortsatte med en del styrka och dans för att vi skulle bli ordentligt varma, men också glada av dansen. Vi förtränade först på tumbling. Vi försökte vara lugna och köra igenom de varv vi skulle utan stress. Överlag gick det väldigt bra och vi hann ställa ned våra varv, även om några kanske hade önskat sig ett par försök till. Efter en kort vila fortsatte vi med förträning på trampett. Även där hann vi med vad vi skulle utan någon större stress.


Innan defileringen samlades vi för att gå igenom vilka som skulle köra vilka varv på tumbling och för att visualisera. Vi lyssnade på tävlingsmusiken och tänkte igenom våra varv i huvudet. Defileringen gick snabbt och efter det fick vi vara snabba att ta av oss overallerna. Vi hade startnummer två och hade tumbling som första redskap. Tävlingen på tumbling gick riktigt bra, vi hade inga fall och endast ett par små pass.


Mellan redskapen samlades vi i omklädningsrummet för att gå igenom och visualisera nästa redskap som var trampett. Ute på golvet kände vi oss lugna. Vi var säkra på de varv vi skulle köra. Trampetten gick också bra, men inte riktigt lika bra som tumblingen. Vi hade även här en liten pass, men också ett fall och tyvärr gjorde den tjej som föll illa sig en del. Det var ingen större fara men vi var lite oroliga, och det bestämdes att hon inte skulle vara med och dansa fristående som var vår sista gren.


Innan friståendet samlades vi och gick igenom en del små ändringar vi var tvungna att göra nu när vi skulle vara en person mindre än planerat. En del var lite nervösa inför svårigheterna, men mest var vi taggade att få visa upp friståendet och ha roligt. Det visade sig att även friståendet gick riktigt bra. Vi fick de allra flesta svårigheterna godkända, fler än vad vi hade räknat med, vilket ledde till att vi hade en av de högsta svårighetspoängen i fristående.

Efter att vi tävlat klart gick vi tillsammans och åt lunch innan vi kollade när herrarna och mixlagen tävlade. Sedan var det dags för prisutdelning där diplom och medaljer delades ut. Sollentunas lag slutade femma i mångkampen.


Vi är väldigt nöjda med vår insats och placering eftersom att det var vår första mångkampstävling på den här nivån. Det var också väldigt roligt att få tävla en så stor tävling med mycket stöd från publiken. Vi hade förberett oss bra inför tävlingen så vi var ganska lugna. Under tävlingen gjorde vi som vi brukar under tävlingsdagar; visualiserade tillsammans och peppade varandra och även det bidrog till vårt lugn.

Nu blickar vi framåt till i juli då vi ska tävla vårt, och även Sollentunagymnasternas, första mästerskap på seniornivå. Vi tävlar då i SM i Sundsvall. Förhoppningsvis är vi även då lugna och får ha lika roligt som den här helgen. 

Nyheter från våra grupper
Kvinnlig AG, 13/05 08:24 
Manlig AG, 12/05 20:28 
Träning, 12/05 20:23 
Kvinnlig AG, 12/05 16:20