SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
S O L L E N T U N A G Y M N A S T E R N A
Barn

Vanliga frågor om barngymnastik

Kan jag ställa mitt barn i kö till en grupp?

 

 

Det går inte att ställa sitt barn i kö. Lediga platser till våra grupper bokas alltid via direktanmälan och fördelas där enligt principen "först till kvarn". 

 

Kan du tänka dig att hjälpa till som ledare?
Vi söker ständigt nya ledare! Barn med föräldrar som kan ställa upp som ledare har förtur till våra barn- och träningsgrupper. 

 

När och var tränar barngrupperna?

 

Hitta information om lokaler och träningstider för våra barngrupper HÄR

 

Vilka är ledare i Barngrupperna?
Till stor del är det entusiastiska föräldrar som är ledare samt ungdomar med gymnastisk erfarenhet. Alla ledare erbjuds att få gå föreningens interna utbildningar som finns i två steg. Gymnastikförbundet har också kurser som man som ledare kan gå på men det är inte ett krav. Kravet är att varje grupp har minst en ledare som under terminen går minst grund 1 och att minst en på träningen är över 18 år.

 

När börjar/slutar terminen?
Höstterminen startar vecka 36 och avslutas vecka 50
Vårterminen startar vecka 3 och avslutas vecka 20


Under skollov är träningen i regel inställd och det kan även inträffa vid andra tillfällen när vi inte har tillgång till lokalerna men vi garanterar alla grupper minst 12 träningstillfällen/ termin under normala förhållanden under pågående Covid-19 pandemi ges restriktioner vilket kan påverka våra träningsmöjligheter).

 

Vad kostar det att gå på gymnastik?
Alla gymnaster betalar både medlems- och terminsavgift. Medlemsavgiften gäller ett kalenderår och betalas antingen på våren eller på hösten. Medlemsavgiften är 150 kr per år. 

 

Terminsavgiften bestäms av antalet träningstimmar per vecka.

Barn&Vuxen- och barngrupperna betalar 1100kr i terminsavgift. 

 

Träningsavgiften är densamma oavsett om anmälan sker innan terminsstart eller några veckor in på terminen. Avgiften reduceras alltså inte efterhand.

 

När får man träna i Satelliten?
I Satelliten tränar våra tävlingsgrupper som har stort behov av de redskap som finns i hallen, barn och träningsgrupper tränar i skolgymnastiksalar runt om i kommunen. Varje år ordnar vi event som gör att alla har möjlighet att få träna någon gång i Satelliten.

 

Vad ska barnen ha på sig?

Barnen ska vara ombytta till träningskläder när de deltar i gymnastiken.

Det kan vara gymnastikdräkt, T-shirt eller linne och tights eller shorts.

Det är bra om träningskläderna inte ”fladdrar” för mycket utan är ganska kroppsnära.

Barnen tränar bäst barfota, för att minska risken för att stuka eller vricka fötterna.

 

Vad ska vi tänka på innan träningen?

 

  • Barnen ska vara ombytta till träningskläder när de deltar i gymnastiken.
  • Barnen bör ha mjuka kläder på sig och vi ser helst att barnen är barfota så att de inte gör illa sig själva eller någon kompis.
  • Långt hår ska vara uppsatt, för att inte fastna i redskapen eller råka sätta händerna på det när de gör övningarna.
  • Alla smycken borttagna, för att undvika att man skadar sig själv eller andra barn.
  • Ta gärna med en vattenflaska eftersom de kan bli väldigt törstiga.
  • Se gärna till att toalettbesök är avklarade innan ni kommer in i hallen.
  • Kom i tid till träningarna både när ni lämnar och hämtar.
  • Föreningen har event där du som förälder förväntas ställa upp så att vi kan ge barnen så mycket roligt som möjligt. 
  • Se till att ha kontaktuppgifter till ledarna samt meddela om ni byter mail/telefonnummer så att ledare/kansli alltid kan nå er.
Får föräldrar/syskon/kompisar vara med på gymnastiken?

Våra hallar är små och barnen är många. Ska även föräldrar och syskon eller kompisar sitta med i hallen blir det lätt väldigt rörigt. 

Att våga prova och att lära sig ska kännas tryggt. I lärandet ingår mindre lyckade försök som en nödvändig del i utvecklingen. Innan barnen känner sig trygga att göra detta framför publik behöver de öva i en lugn och tillåtande miljö. Vi vill skapa denna miljö bland annat genom att alla i hallen är aktiva.

 

Föräldrarna lämnar sina barn och kommer sedan tillbaka efter träningens slut alternativt sitter och väntar i omklädningsrummet. Vill du som förälder vara med så ska du vara ombytt och aktiv under träningen.  

 

Anhöriga är välkomna att titta på vid första och sista gången på terminen om de vill, däremellan så vill vi att ni väntar utanför hallen.

 

I våra grupper som heter Barn&Vuxen deltar en vuxen person och hjälper barnet med övningarna.

 

Vill man som förälder eller anhörig vara med varje gång så är ni välkomna att hjälpa till som ledare. Se mer information om att bli ledare HÄR.