SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
S O L L E N T U N A G Y M N A S T E R N A

Om klubben

Sollentunagymnasterna, SG, är en ideell förening som bedriver gymnastik och är ansluten till Svenska Gymnastikförbundet och Riksidrottsförbundet. Sollentunagymnasterna grundades 1979 då den enda dåvarande gymnastikföreningen i Sollentuna, Rotebroflickorna, ombildades för att kunna erbjuda en bredare gymnastikverksamhet som även inkluderade pojkar.

VISION
En ledande gymnastikförening där alla får utvecklas på sin nivå.

VERKSAMHETSIDÉ
Vi ska erbjuda gymnastikverksamhet för alla barn och unga i Sollentuna och dess närområde. Vi vill skapa en rolig, meningsfull och hälsosam fritid som ger möjlighet till utveckling och utmaning på den nivå man befinner sig.

VÄRDEGRUND
Glädje till gymnastik där kvalitet står i fokus. Viljan får styra och alla verksamma får en chans att utvecklas och utmanas. Vi bygger en stark förening genom samarbete och respekterar varandra utifrån allas lika värde.

Glädje - Kvalitet - Utveckling - Respekt - Samarbete.

Föreningen är nu en av de största i Sollentuna med drygt 1800 gymnaster organiserade i ca 90 olika träningsgrupper som leds av drygt 250 ideella ledare. Föreningen har en anställd sportchef, tre anställda tränare i tävlingssektionerna, en idrottskonsulent och en kanslist.

Varje veckan genomförs 5100 träningstimmar i föreningens regi. Träningarna sker dels i Arena Satelliten vid Sollentuna centrum i Sollentunagymnasternas egen specialutrustade gymnastikhall, men även i gymnastikhallar i de kommunala skolorna runtom i Sollentuna kommun.

Våra barngrupper är grunden i verksamheten där alla barn från 2 år är välkomna. Allt eftersom färdigheterna utvecklas erbjuder vi åldersindelad träning med fokus på individuell utveckling i vår träningssektion. 
Parkoursektionen har grupper från nybörjarnivå till avancerad träning med tävlingsverksamhet.
Föreningen har även två tävlingssektioner, en för truppgymnastik en för kvinnlig artistisk gymnastik.
Det nyaste tillskottet till föreningen är ParaGymnastiken där vi just nu har en Funkis-grupp.
 
För mer information om sektionerna - se vita spalten högst upp på sidan!
 
 
Sposorer
Samarbetspartners